Følelsesmæssig tilfredsstillelse – kontrollere din egen skæbne

Opfylder en Franchise dine behov?
Når du tænker på at blive en forretningsmand ved at gøre overgangen fra medarbejder til franchisetager, tænke ikke du generelt på følelsesmæssig tilfredsstillelse. Men i virkeligheden, evaluering af følelsesmæssige faktorer bør spille en væsentlig rolle i at gøre den endelige beslutning at deltage i kapitalistiske verden, eller forblive i realm af medarbejderen.
Naturligvis, bør hver analyse omfatte standard af sammenligning risiko at vende tilbage. Det bør omfatte indkomst fremskrivninger, og pengestrømme. Det bør omfatte en analyse af finansiering avenuer, site udvælgelse alternativer og mange andre objektive kriterier kan føre til en endelig beslutning om at blive iværksætter. Løbet af due diligence bør være drevet af en systematisk tilgang til hvert af disse elementer.
Men i sidste ende, forudsat at de objektive kriterier har været krydses af listen på en tilfredsstillende måde, skal det koges ned til følelsesmæssig tilfredsstillelse. Jo, har vi alle ret til at være lykkelig. Den særlige erklæring – “vi alle har ret til at være lykkelig’ – har ændret sig i løbet af mit liv flere gange. Det var en af de erklæringer, der var tilfældigt forbi et bekendtskab over middag en aften, og ignoreret af alle ved bordet, medmindre det ramte mig lige i hjertet. Det stak mig som red på et stop tegn. Som et resultat, har jeg gjort mange vigtige liv beslutninger baseret på følelsesmæssige kriterier, ud over objektive kriterier. Hvis det ikke passere mønstre på begge fronter, så jeg søger en bedre kursus.
Der er mange beskæftigelse situationer, der kan opfylde dine følelsesmæssige behov, ønsker og begær. Selvfølgelig, er der også mange, der ikke gør, og ikke kan. En fuld undersøgelse af følelsesmæssige kriterier bør omfatte analyse af flere varer, med det endelige mål for fastlæggelse af, om dine behov kan opfyldes ved et job, eller om det er mere sandsynligt de kan blive opfyldt af din egen virksomhed.
Styre din egen skæbne
Grad af prioritering af dette særlige kriterium gælder for en individuel er sandsynligvis den vigtigste faktor til at overveje, før de beslutter at strejke på egen hånd. Hvor vigtigt er det at du styrer den daglige beslutninger om hvad du gør, og hvor du gør det. Hvor vigtigt er det at du skal vide at du har ultimative kontrol over om du bor eller om du går på et tidspunkt.
Virkeligheden er, at det ikke er virkelig muligt at styre din egen skæbne med et job. Selv de mest vigtige CEO skal svare til bestyrelsen. Er varer, der ikke er simpelthen i din kontrol i mere traditionelle omstændigheder, hvornår og hvor du rejser, når du få forfremmet, hvor meget du tjener, og hvor længe du holder dit job. Chefen, og hans chef, og hendes chef, kontrollere disse ting. Som vi har set, er chefer ændring, som gør bestyrelser, og status quo sendt til en bagvendt spin. Når, og hvis disse ting sker, er generelt ikke kontrol over en medarbejder.
Som vi har set i de seneste år, årtier virkelig, højre-dimensionering, down-sizing, outsourcing og udtrædelsespenge pakker er normen af verdens beskæftigelse. Betydningen af disse elementer, herunder graden af kontrol, du kræver over dem, bør hjælpe med at guide dig til din egen komfortzone. Ud over en systematisk tilgang til de objektive elementer i at gøre en beslutning om at blive iværksætter på din egen, eller at blive franchisetager i et godt system, bør disse følelsesmæssige faktorer krydses af på listen. Er du tilfreds hvor du er? Kan du nå dine mål og drømme i din nuværende situation? Er du mere tilbøjelige til at tilfredsstille behovet for at kontrollere dine resultater med din egen virksomhed? Hvor vigtigt er hver kriterier for dig?
Du nødt til at rejse over din søns fødselsdag? Har du en udgift ikke tilladt uretfærdigt? Er sandsynligheden for høj eller lav af bronze (i modsætning til golden) faldskærm på alder 53, med en lav chance for en sammenlignelig position på arbejdsmarkedet? Du blive forbigået til en forfremmelse, du har til overarbejde gennem juleferien, gik du glip af din datters volleyball turnering, fordi du ikke kunne få ud tidligt på fredag? Hvis disse ting spiser på dig, måske er en ændring i kurset forfalden. Hvis du accepterer, at disse ting går med området af beskæftigelse, så ændringer må ikke være nødvendig.
Selvfølgelig, som du fremskridt op ad stigen af fremme, får du nogle ekstra autonomi for disse typer af spørgsmål. Du skal dog også forsøge at bestemme, hvis den næste rung også medfører en yderligere risiko for opsigelse på et tidspunkt.
På den anden side vil væsen i den forretning du evaluerer hjælpe med at løse de problemer, der er vigtige for dig? Vil din virksomhed få de samme rejse spørgsmål? Bliver tiden krav eller mærkelige timer for at blive en forretningsmand, være en fordel eller en ulempe?
Evaluere disse elementer ærligt, og med så meget empiriske beviser som du kan samle, sammen med de andre kontrol udsteder sags skyld til du. Derefter afgøre, hvilken situation opfylder dine mål mere passende. Og finde ud af, hvor vigtigt det er for dig. Så er det tid til at gå videre til de næste evalueringskriterier.
Hvis du altid bruger den ‘Jeg fortjener at være lykkelig’ test med hvert kriterium, og forsøger at afgøre, hvilket scenario er mest tilbøjelige til at få dig tættest på mål, vil du vide hvilken kolonne kryds. Hvis du udfører denne opgave på en systematisk måde sammen med en systematisk evaluering til de objektive kriterier, vil det bidrage til at skabe klarhed for dig i beslutningsprocessen.
Øvelsen skal derefter gentages for en lang række andre følelsesmæssige faktorer såsom økonomisk uafhængighed, den daglige motivation, opbygning af et aktiv i værdi, påskønnelse for indsatsen, rimeligt vederlag for resultater genererede, gratis tid til familien & venner, Fællesskabet respekt, anerkendelse af præstationer og flere andre.
Den nederste linje er, har du ser på ROI, cash flow, systemet med støtte, værdien af opbygningen af et brand, markedspladsen, og alle andre objektive kriterier for at foretage en ordentlig beslutning. Men derudover også skal du undersøge, hvad du vil have ud af livet, og om en Franchise vil hjælpe dig med at få der.
Dennis Schooley B.B.A., C.A.
Grundlægger, Schooley Mitchell Telecom konsulenter
www.schooleymitchell.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.